Costa Brava

 

Noord Spanje met plaatsen zoals: Blanes, Lloret de Mar en L’Estartit

Er zijn langs de kust, maar ook meer inlands tal van prachtige kleine dorpjes, stadjes en plaatsen te vinden. In het zuidelijk gelegen deel van de Costa Brava zijn voornamelijk veel grote toeristische badplaatsen te vinden. Deze veranderen tijdens de zomermaanden in gezellige Hollandse enclaves. In deze plaatsen kom je naast de vele Spaanse restaurants en barretjes ook Hollandse cafe’s en discotheken tegen. In plaatsen als Blanes en Lloret de Mar komen voornamelijk veel jongeren.

Het meer noordelijk gelegen deel van de Costa Brava is een stuk rustiger. Hier kan het met name in de hoogzomermaanden ook nog erg druk worden, maar vergeleken met het zuidelijk deel valt het erg mee. In het noordelijk deel zijn voornamelijk kleine voormalige vissersdorpjes te vinden die in de loop der jaren zijn overgenomen door toeristen. De stranden zijn in dit deel vaak wat kleiner en liggen wat verscholen tussen de rotsen.

 

De Costa Brava kent een bergachtig landschap waardoor u op veel punten van een prachtig uitzicht geniet op zee. In dit gebied bestaat het woningaanbod van Sunny Hills Living voornamelijk uit luxe appartementen en luxe vrijstaande villa’s. In de meeste gevallen zijn de appartementen en villa’s direct aan de kust gelegen, maar ook landinwaarts vindt u in de bergen veel villa’s met uitzicht op zee.

Uitgelichte woningen: